Intake en behandeling

Procedure

Voordat de intake plaatsvindt stuur ik een of twee vragenlijsten om een algemeen beeld van de problemen te krijgen.

Het is belangrijk om bij het intakegesprek de verwijsbrief van de huisarts mee te nemen of deze door de huisarts te laten sturen via Zorgdomein. Dit in verband met vergoeding door je zorgverzekering.

Intake

Tijdens de intake zullen we het hebben over de problemen waar je tegenaan loopt, hoe je denkt dat dit zo gekomen is, wat je zelf tot nu toe hebt gedaan om ervan af te komen en hoe je denkt dat eventuele oplossingen eruit zouden kunnen zien. Van dit gesprek maak ik een verslag met een behandelvoorstel (behandelplan). Als het van beide kanten klikt en je bent het eens met de voorgestelde behandeling, dan kan de behandeling beginnen. Van het behandelplan stuur ik, wanneer je daar toestemming voor geeft, een verslag naar de huisarts.

Behandeling

Samen kijken we tijdens de behandeling hoe deze het best vorm te geven. Je kunt de behandeling zien als een vorm van samenwerking waarbij het doel is om jouw problemen beter te leren begrijpen zodat je ze ook beter kan aanpakken.

De behandelduur kan variëren en is vooraf moeilijk te voorspellen. Sommige behandeling duren korter dan 10 sessies, andere weer meer dan 25. Het uitgangspunt is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Dat wil zeggen dat we zeker niet overhaast te werk hoeven te gaan, maar we zullen ook niet onnodig lang zonder duidelijk doel doorgaan. We zullen in elk geval ongeveer om de 10 gesprekken evalueren waar we staan.

Einde

Aan het einde van de behandeling vraag ik je nog keer een vragenlijst in te vullen en maak ik een eindverslag voor de huisarts, uiteraard weer alleen met jouw toestemming.